Aceiros e Madeiras

Coidamos cada unha das nosas pezas dende a selección da madeira ata a do aceiro en función do uso que teña o coitelo.
Ofrecemos madeiras das Unidades de xestión forestal da nosa comarca, nas que se procura un uso sustentable.
Uz. Fuente: Wikipedia
As madeiras que se emplearon sempre foron a raíz de Uz (erica arborea), o apreciado boxe (buxus sempervivens).  Nós  engadimos unha madeira que nos gusta especialmente, a de abidueira (betula pendula).
Abidueira. Fuente: Wikipedia
Cada pedazo de madeira foi cortado ca época correspondente mirando coidadosamente a fase da lúa, tal e como se fixo tradicionalmente.
Respetando e preservando as fragas.
Boxe. Fuente: Wikimedia Commmons



En canto aos aceiros, traballamos tanto o aceiro carbono como o aceiro INOX de alta gama, demandado especialmente para uso na cociña.
Os coitelos da Fonsagrada eran particularmente famosos polo seu corte. Nós procuramos manter esa característica incorporando novos aceiros, empregados en instrumental quirúrxico, e inoxidables para favorecer a limpieza do instrumental na cociña, sen perder un ápice da altísima calidade do afiado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario